Rendezvény szervezés

Télapó

Decemberben a Kinder Party Szerviz Télapó szolgálata jelenleg hat Télapóval és tizenkettő krampusszal igyekszik kielégíteni a megrendelők kívánságait. Télapóinkat egyaránt hívhatják egyéni megrendelők, bölcsődék, óvodák, valamint céges megrendelők. A jelmezeink igényesen vannak elkészítve, nem átlátszó piros filc anyag, farmer nadrág és vatta szakáll, hanem tetőtől talpig igazi Télapó. Krampuszaink kedvesek, ők töltik be ilyenkor a bohóc szerepét. Ha valaki megijedne a Télapótól, ők biztosan meg tudják vigasztalni.

A Télapó műsor a következőképpen zajlik:

Egyéni megrendelőknél:

A megbeszélt időpontban megérkezik a Télapó és a krampusz. A krampusz telefonon, vagy kapucsengőn jelez, hogy megérkeztek. Ekkor valamelyik felnőtt kihozza az ajándékokat, amit a krampuszok belepakolnak a puttonyba, eközben a szülők megbeszélik a Télapóval, hogy melyik gyermeknek mit kell majd mondani, ki volt jó, kinek kell virgácsot adni, stb...

Ha ez megtörtént, a szülő visszamegy a lakásba, egy perc múlva kopogtatunk az ajtón. Ekkor már a gyermekek nyitnak ajtót a Télapónak. A Télapó mindig megkérdezi, hogy a kedves kicsi krampusz bejöhet-e vele. Ezt azért tesszük, ha valamelyik gyermek félne a krampusztól, akkor feleslegesen ne ijesztgessük őt. A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy a gyermekek kivétel nélkül mindig behívják a krampuszt is. Miután a Mikulás leült a gyerekek közé, elbeszélget velük (várták-e, jól viselkedtek-e, stb...).

Először közösen megénekelteti őket, utána ha egyedül is tud a gyermek énekelni, vagy verset mondani, akkor kihívja magához és verset vagy éneket kér tőlük. Ezután következik az ajándékosztás, amikor minden gyermek a kezébe kapja a sok-sok ajándékot. Ajándékosztás után a Télapó elbúcsúzik, valamelyik felnőtt kikíséri őket és ekkor rendezik az anyagi részét is a szolgáltatásnak.

Mivel a megrendelők félóránként vannak beosztva, így egy Télapó műsor kb.: 15-20 perces, amitől igény szerint el tudunk térni.

Óvodák és bölcsődék esetében:

Az óvónők kérése szerint vagy csoportonként, vagy közösen összevonva tartjuk az ünnepséget. A Mikulás kopogtat az ajtón, benyit, üdvözli a gyerekeket és megkérdezi, hogy a kedves kicsi krampusza bejöhet-e vele. A gyermekek kivétel nélkül mindig behívják a krampuszt is. Miután a Mikulás leült a gyerekek közé, elbeszélget velük (várták-e, jól viselkedtek-e, stb...). Eközben a krampusz megpróbál az ajándékokból elcsenni egy csomagot, egy kis vidámságot teremt a gyermekek között.

A Télapó először közösen megénekelteti a gyermekeket, utána egy kisfiút és egy kislányt kihív magához és verset vagy éneket kér tőlük. Ezután következik az ajándékosztás, amikor minden gyermek a kezébe kapja a sok-sok ajándékot. Hasonlóan a húsvéti ünnepséghez, ez a szolgáltatásunk is 40-50 percig tart, tehát a 4 csoportnál nagyobb óvodákban célszerű a csoportokat összevonni.

Céges megrendelőinknek:

Elképzelésük és kívánságuk szerint alakítjuk a Télapó műsort, amit előzetesen megbeszélünk.