Fotózás

Hogyan zajlik?

Fotózás 1

A fényképezés az időpont kiválasztásával kezdődik. Munkatársunk felkeresi az intézményt az egyeztetés miatt. A fotózás a legtöbb esetben 9-12 óráig tart. Igény szerint lehet kezdeni korábban is. Óvodában egy nap legfeljebb 3 csoportot tudunk lefényképezni, bölcsődében pedig kb. 40 gyermeket. A fényképezés előtt kb. 10 nappal munkatársunk visz az intézménybe 2 féle tájékoztató plakátot, minden csoporthoz és a bejárathoz. A plakátok A3-as méretűek. Az egyik plakáton a fotózás időpontjáról tájékoztatjuk a szülőket, a másodikon pedig a háttérről és a beállításokról kaphatnak információt. Eddigi plakátjainkat megtekintheti a Plakátok menüpont alatt.

A fotózás napján a kezdés előtt fél órával érkezik meg fényképészünk és a segítője. Miután megmutatják nekik a helyszínt, felállítják a műtermet. A hátteret, a lámpákat, a kiegészítőket. Ha lehetséges a lehető legnagyobb helyiségben célszerű végezni a fotózást. Például a tornateremben. Ott ahol nincs tornaterem, a legnagyobb csoportszobát érdemes választani.

Fotózás 2

Ha megoldható, akkor azt javasoljuk, hogy ne hozzák egyszerre az egész csoportot, hiszen egy 20-25 fős csoport fényképezése akár 40-50 percet is igénybe vehet, a gyerekek unatkozni, hangoskodni fognak. Viszont ne is egyesével hozzák a gyerekeket, mert így rengeteg idő eltelik feleslegesen. Célszerű egyszerre 5 gyermeket hozni a fotózásra. Így nem unják el magukat, a hangzavar is kisebb és látják hogy mit kell csinálni ha ők kerülnek sorra. Az ötödik gyermek fotózása alatt pedig az első négy gyermeket vissza lehet kísérni a csoportba és lehet hozni a következő 5 gyermeket. Így gyorsan tudunk haladni.

Minden gyermekről megpróbálunk 10-12 különböző beállítású fényképet készíteni. Előfordulhat olyan eset is, hogy a gyermek a harmadik kép után nem akar többet, vagy egyáltalán nem hajlandó odaállni. Szerencsére ez elég ritka.

Fotózás 3

Ha a fotózás több napos, akkor a fényképezés végeztével összepakolunk és ha megoldható, akkor a felszerelést elzárjuk egy arra alkalmas helyiségben, majd másnap folytatjuk a fényképezést. Ha a tornatermet aznap délután nem használják, akkor a műtermet nem bontjuk le.

A fényképezést követő egy héten belül kiszállítjuk az intézménybe a megrendelőlapokat. Minden gyermek fényképeit külön megrendelőlapra tesszük. A megrendelőlapot beletesszük egy A4-es méretű borítékba és mellé csomagolunk egy 44 oldalas katalógust, amiből fényképes ajándéktárgyakat, naptárokat, mesekönyveket és digitális képkereteket lehet választani. A borítékon fel van tüntetve a gyermek neve és a csoport neve is. Így az elkészült fényképek kiosztása egyszerű. Weboldalunkon pedig még több újabb és újabb minta található. A megrendelőlapokkal együtt egy plakátot is viszünk az intézménybe, amin tájékoztatjuk a szülőket a mintaképek elkészültéről, a teendőkről és a leadási határidőről. A csoportképeket A3-as méretben készítjük el, amit a csoportszobák bejáratánál helyezünk el. A borítékba a kitöltött megrendelőlappal együtt a mintakatalógust is vissza kell tenni, valamint a fizetendő összeget is. Így az óvónőknek nem kell sem a megrendeléssel, sem a pénzzel foglalkozni.

Fotózás 4

A leadási határidő 8-10 nap szokott lenni. Ennek letelte után megyünk az intézménybe és összeszedjük a megrendeléseket. Az elkészült képeket 10-12 napon belül szállítjuk az intézménybe. A megrendelt képeket a névre szóló borítékokban szállítjuk.

Az intézménynek a teljes bevétel 20 %-át ajánljuk fel. Lehetőség van 3 éves szerződés kötésére. Ebben az esetben az egyik alkalommal nem 20, hanem 50 %-ot adunk az intézménynek. Szerződéskötésről bővebb információt az Akciók menüpont alatt talál.

A képeket Canon EOS 6D fényképezőgéppel és Canon 24-105 objektívvel készítjük. A háttereket minden fotózásnál cseréljük 3 éven keresztül. Így amíg a gyermek az intézménybe jár, minden alkalommal más és más háttérrel lesz lefényképezve.